L’Ajuntament de Cunit ha presentat la sol·licitud per a participar al Programa Treball i Formació 2015

  • Categoria de l'entrada:Ocupació
Actualment esteu veient L’Ajuntament de Cunit ha presentat la sol·licitud per a participar al Programa Treball i Formació 2015

Al mes de juny el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat va obrir la convocatòria EMO/204/2015 – Programa de Treball i Formació de persones aturades, prioritàriament les de 45 anys o més, que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació. Com cada any, l’ Ajuntament de Cunit ha presentat la sol·licitud per poder participar al Programa Treball i Formació 2015 i està pendent de la resolució favorable del SOC per poder posar en marxa els projectes.

El Programa Treball i Formació té l’objectiu d’afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, prioritàriament les de 45 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi, mitjançant diferents accions, entre elles, accions d’experiència laboral i accions formatives.

L’ajuntament de Cunit ha sol·licitat dos projectes diferents, que en el cas de que siguin aprovats permetran contractar un total de set persones durant sis mesos a jornada completa. Per una banda, es requeriran sis peons forestals i per un altra, una persona amb una formació mínima de diplomatura o Grau Superior, preferentment amb experiència en comunicació i gestió d’esdeveniments.

Les dates d’inici dels projectes, en cas que siguin resolts favorablement, serien al voltant dels propers mesos d’octubre/novembre de 2015.

El requisits que han de complir totes les persones que es contractin, un cop aprovada la subvenció, són els que estableix la normativa EMO/204/2015, de 23 de juny i l’Ajuntament de Cunit:

  • Persones aturades, prioritàriament a partir de 45 anys, que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació.
  • Estar inscrites a l’oficina de treball com a demandants d’ocupació no ocupades.
  • Haver exhaurit la prestació desocupació i/o subsidi sense nous drets a percebre’ls a la data de selecció.
  • Queden exclosos beneficiaris del Plan Prepara o RAI.
  • Complir els requisits d’experiència laboral de cada projecte.

Atès que els candidats són derivats des de l’Oficina de Treball de la Generalitat, les persones que compleixin tots els requisits es poden adreçar al Servei d’Ocupació de Catalunya (C. Camí reial núm.13, El Vendrell) per manifestar el seu interès i verificar el compliments dels requisits.

El regidor d’Ensenyament, Formació i Ocupació, el Sr. Jaume Casañas, ha assenyalat la importància de programes com Treball i Formació perquè permeten a col·lectius amb grans dificultats d’inserció laboral, la possibilitat d’adquirir una formació professionalitzadora combinada amb l’experiència laboral així com la realització de tasques d’interès general per al municipi