Aprovat el conveni comarcal per al desenvolupament del Pla Estratègic del Baix Penedès

  • Categoria de l'entrada:Ocupació
Actualment esteu veient Aprovat el conveni comarcal per al desenvolupament del Pla Estratègic del Baix Penedès

El document estableix la col·laboració dels municipis i del Consell Comarcal pel desenvolupament econòmic i d’ocupació del territori 2017-2022.

L’Ajuntament de Cunit es suma així formalment al pacte local que esdevindrà en el Pla Estratègic del Baix Penedès. Les Comissions de treball van començar a reunir-se al mes d’abril d’enguany i es dediquen sectorialment a treballar en 4 àmbits: Formació i Ocupació, Empresa i Indústria, Territori i Turisme i Comerç. Estan formades per persones vinculades a l’administració local de la comarca, associacions empresarials, empreses i agents socioeconòmics del Baix Penedès.

El regidor d’Ocupació i Formació, Jaume Casañas, explica que “El Pla Estratègic del Baix Penedès ha de ser l’eina que la comarca necessita per a corregir mancances, i que sigui la base de noves estratègies conjuntes per tal d’afavorir el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació, per exemple amb l’impuls dels polígons industrials. 

 Amb aquests objectius, Cunit es posa a disposició de la comarca per sumar, ens cal pensar conjuntament en el futur del Baix Penedès, i en millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania. Ho farem plegats, els municipis de la mà del Consell Comarcal, a qui vull posar en valor en figura de la seva presidenta i impulsora del Pla, Eva Serramià”.

Jaume Casañas ho exemplifica en clau local: “Com a municipi, Cunit ens trobem enmig de dues províncies i la lluita per a obtenir els mateixos serveis que la resta de municipis es fa més intensa en molts aspectes, però en un que es visualitza molt és en la mobilitat. El Pla estratègic permetrà tenir una veu única i més forta de cara a intentar corregir determinades situacions”. Casañas conclou: “La Vegueria Penedès serà la solució i l’oportunitat per Cunit i la comarca, que permetrà superar les problemàtiques d’estar entre dues províncies”.