Finalitza el Programa Treball i Formació 2014-2015

  • Categoria de l'entrada:Ocupació
Actualment esteu veient Finalitza el Programa Treball i Formació 2014-2015

El passat dia 9 de maig va finalitzar el Programa Treball i Formació PANP cofinançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeo, i l’Ajuntament de Cunit.

Aquest programa permet a les entitats locals la contractació de persones aturades, majors de 30 anys i que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi, per a la realització de treballs d’interès públic i caràcter social.

En el cas de Cunit, ha permés la contractació de 4 persones de Cunit durant 6 mesos a jornada completa per a la realització del projecte “Neteja de boscos i senyalització de camins a Cunit”, que tenia dos principals objectius, el desbrossament de les franges de protecció de les urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana que s’ha d’efectuar cada tres anys i estava prevista per l’any 2015, i la neteja i condicionament d’espais públics de titularitat municipal.

El desbrossament de les franges de protecció està determinat pel decret 64/1995 de mesures de protecció d’incendis forestals, en el que s’estableix el període en que es poden fer els treballs amb maquinària als boscos. Per aquesta raó, s’ha desenvolupat des de principis de gener fins a la finalització del seu contracte el dia 9 de maig. Des de la seva incorporació el dia 10 de novembre fins al 31 de desembre de 2014, època en la que no està permès la realització de treballs forestals, es va treballar en la neteja i condicionament de diferents espais públics de titularitat municipal, com camins, parcel·les sense urbanitzar o zones verdes de tipologia forestal.

Entre els treballs realitzats durant aquests 6 mesos destacarien: la recuperació d’una dotzena d’oliveres centenàries arran de la neteja del marge de la carretera de Sant Antoni, neteja del Torrent den Pedro, franges de protecció de la urbanització dels Rosers i de la urbanització dels Jardins, Passeig Marítim, carrer de la Creueta, entre d’altres espais verds del municipi.

Aquest programa combina accions de contractació laboral i de formació per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones. Així, les 4 persones contractades també han realitzat una formació del 7 al 30 de gener. El curs ha tingut una durada de 90 hores repartides en dos mòduls i vinculades a un certificat de professionalitat i impartides per un centre acreditat i homologat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

“Un any més, el programa TREFO ha permès a l’ajuntament contribuir a la inserció laboral de 4 treballadors de Cunit durant 6 mesos, alhora que es desenvolupava un projecte en benefici del municipi i de tota la ciutadania. Esperem poder tornar a comptar enguany amb aquest programa cofinançat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.” Regidor d’Ensenyament, Formació i Ocupació, Jaume Casañas Carballido.

 

IMG_0714

IMG_0347

20150506_100643 jardins