Ja saps com fer un bon currículum?

Actualment esteu veient Ja saps com fer un bon currículum?

 

Per començar a buscar treball és imprescindible tenir un bon currículum. Per aquest motiu, en la nostra primera entrada al blog volem donar unes pautes i recomanacions mínimes per l’elaboració del currículum.

El temps que portem treballant en aquesta regidoria i la quantitat la currículums amb els que treballem ens permet fer les següents reflexions, que esperem que serveixin per millorar el vostre currículum.

Comencem per, quin contingut ha de tenir un currículum?

  • Dades personals. En aquest apartat hem d’incloure nom i cognom, direcció del domicili actual, telèfon i correu electrònic. Respecte incloure o no la data de naixement hi ha diverses opinions. La nostra opinió és que si és una dada important pel seleccionador la pot calcular a través de les dates dels estudis.
  • Dades formatives. Diferenciar entre la formació reglada i la resta de formacions realitzades. És important indicar l’any en el que s’ha realitzat i la durada de la mateixa. En cas d’afegir una formació que s’està cursant s’ha d’indicar aquest fet al currículum.
  • Experiència laboral. Aquí indicarem el nom de l’empresa, la data d’inici i finalització i les tasques desenvolupades.
  • Indicar l’idioma i el nivell de domini que tens del mateix. Recorda que en qualsevol moment l’entrevistador et pot sol·licitar fer una prova.
  • Informàtica. Aquí indicaràs els programes informàtics que saps fer servir.
  • Altres dades. En aquest espai pots indicar si disposes de carnet de conduir, de vehicle propi, la teva disponibilitat horària i qualsevol altre dada que consideris rellevant laboralment.

¿Puc incloure les pràctiques formatives? Les pràctiques formatives són una dada més de la teva experiència laboral, per aquesta raó és interessant incloure-les en l’apartat d’experiència laboral.

¿Haig d’incloure foto? Si finalment resultes escollit/-da per fer una entrevista l’entrevistador et coneixerà en persona, per això, no està de més incloure una fotografia formal, de l’estil de les del DNI, no qualsevol tipus de fotografia.

Un cop tens clar quin és el contingut que ha de tenir un bon currículum has de seguir unes pautes per la redacció d’un bon currículum. A vegades, tant important és el contingut com la presentació.

  • El currículum haurà d’estar redactat a l’ordinador. Si canvies de telèfon o correu electrònic actualitza les dades però res de tippex ni correccions en bolígraf.
  • Les dades de contacte han d’estar sempre actualitzades. I és recomanable fer servir correus electrònics fàcils, entenedors i que reflecteixin la teva professionalitat, per exemple nom i cognoms. Evita correus amb noms de pila o aficions, aquest els pots utilitzar per la teva vida personal.
  • Revisar el currículum i evitar les faltes d’ortografia. El fet de fer el currículum en un programa informàtic et permetrà revisar l’ortografia d’una forma automàtica.
  • Evitar currículums molt extensos. “Lo bueno si es breve dos veces bueno”.

I fins aquí les nostres recomanacions per redactar un bon currículum. En aquest primer article hem intentat fer un recull d’unes pautes genèriques de les quals poden derivar molts altres models de currículums.

Compleix el vostre currículum amb els nostres items? Tens altres suggeriments?