La subvenció del Programa Treball i Formació, per a persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció, concedida al Consell Comarcal del Baix Penedès, permetrà incorporar dues persones a la brigada municipal de l’Ajuntament de Cunit.

  • Categoria de l'entrada:Ocupació
Actualment esteu veient La subvenció del Programa Treball i Formació, per a persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció, concedida al Consell Comarcal del Baix Penedès,  permetrà incorporar dues persones a la brigada municipal de l’Ajuntament de Cunit.

Aquesta setmana el Consell Comarcal va rebre la resolució del Servei d’Ocupació de Catalunya on s’informa favorablement de l’atorgament de la subvenció EMO/244/2015, del Programa Treball i Formació adreçat a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció destinades a administracions locals.

Aquesta subvenció permetrà al Consell Comarcal del Baix Penedès realitzar 12 contractacions de peó de la construcció a jornada completa durant sis mesos per a desenvolupar el projecte “Arranjament d’espais públics”. Aquestes 12 contractacions s’han assignat als diferents municipis de la comarca, que no van poder concorre a la convocatòria, d’acord amb el número de persones aturades que hi ha a cada municipi. Per aquesta raó, al municipi de Cunit li pertoquen 2 contractacions.

D’acord amb el que estableix la normativa EMO/244/2015, de 29 de juliol, els requisits que han de complir les persones que es contractin són:

  • Ser beneficiàries de la renda mínima d’inserció
  • Inscrites a l’Oficina de Treball com a demandats d’ocupació no ocupades
  • Tindran caràcter preferent les persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció que reuneixin alguna d’aquestes característiques:
  • Dones amb càrregues familiars.
  • Joves entre 18 i 30 anys.
  • Persones de més de 40 anys.
  • Persones que estiguin en fase d’esgotar el termini màxim de percepció de la prestació de l’RMI.

En el cas de que hi hagi més candidats que compleixin els requisits establerts per normativa que contractacions a realitzar, l’ajuntament realitzarà la selecció dels candidats tenint en compte criteris socials i familiars.

Fins aquest dijous 26 de novembre, per agilitzar els tràmits els usuaris/es que compleixin els requisits i vulguin verificar si poden ser candidats a participar en aquesta subvenció es poden adreçar a les nostres oficines ubicades al carrer dels horts, 5 (Cunit) des d’on trametrem les dades l’Oficina de Treball de la Generalitat per a verificar el compliment dels requisits. D’acord amb el que estableix la normativa aquestes persones han de començar a treballar abans del 31 de desembre de 2015.

El regidor d’Ensenyament, Formació i Ocupació destaca la importància del treball en xarxa entre els municipis de la comarca però especialment el treball que realitza el Consell Comarcal que ha estat l’ens receptor de la subvenció. Per altre banda, destacar que amb aquestes dos noves contractacions, i les sis que es van incorporar dilluns, contribuïm, encara que som conscients que de manera temporal, a millorar les condicions de vida de 8 famílies de Cunit que al mateix temps treballen fent tasques per a tot el municipi.